"Să oprim aberaţia cu impozitarea copiilor", a spus Ponta, adresându-se ministrului Vâlcov care a replicat că, săptămâna viitoare, va prezenta guvernului în primă lectura un proiect de modificare a legislaţiei în acest scop.

“Vorbim de alocaţiile care nu au fost ridicate din conturi pentru care s-au bonificat dobânzi care au fost pe seama veniturilor din dobânzi, a fost regularizat anual contribuţia de sănătate. Baza de calcul a acestei regularizări face ca, indiferent de venitul suplimentar obţinut din dobândă de cuantumul acestuia, suma să fie aplicabilă la salariul minim, procentul de 5,5 %, la salariul minim de 740 pentru 2012, înmulţit cu 12 luni, de aici aberaţia sumei absolute”, a declarat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, GeluŞtefanDiaconu.
El a precizat că ANAF a sistat emiterea deciziilor, aşteptând modificarea cadrului normativ şi probabil o eventuală iniţiativă legislativă privind amnistia fiscală pentru sumele datorate în baza deciziilor care deja s-au emis.

Săptămâna trecută, Fiscul trimis zeci de mii de decizii de impunere pentru contribuţia de sănătate. Casnice care au vândut fier vechi de câteva zeci de lei pe lună sau care au primit alocaţiile copiilor în conturi bancare au fost raportate la Fisc de către plătitorii de venituri: firme şi bănci. În lipsa unor declaraţii fiscale, dar şi a unei documentări temeinice, ANAF le-a înregistrat ca beneficiari de venituri şi le-a calculat CASS din oficiu la salariul minim.

Despre acest subiect Capital a scris în detaliu aici:

 

Te-ar putea interesa și: