"Avem o rectificare pozitivă în sensul în care, după 11 luni, deficitul bugetului este de 0,2% din PIB, nu de 2,2 cât aveam negociat prin Tratatul Fiscal şi prin acordurile cu FMI şi Comisia Europeană, pentru că avem fonduri europene în plus faţă de 2013 (în final vor fi 3,4 miliarde de euro), 12 miliarde de lei încasări suplimentare la buget faţă de anul 2013 şi creşterea economică pe care o ştiţi foarte bine, a fost confirmată şi azi de INS", a afirmat prim-ministrul, la Palatul Victoria.

Consiliul Fiscal a emis azi o opinie în care demontează argumentele guvernului privind rectificarea bugetară:

"Această rectificare ne ajută să plătim hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile câştigate de profesori, de funcţionari publici, de magistraţi. De asemenea, este pentru prima dată când nu vom mai avea arierate la firmele private din România. (..) Alocăm în continuare, aşa cum am promis, bani suplimentari pentru apărare şi pentru sănătate", a adăugat premierul.

"N-am să înţeleg niciodată punctul de vedere al celor de la Consiliul Fiscal, care spun să nu plătim ceea ce avem de plătit prin hotărâri", a susţinut premierul.

Guvernul rectifică bugetul încalcând legea, citiţi aici cum: