"Putem cu siguranță, în baza rezultatelor acestui an, să aplicăm anticipat câteva dintre măsuri și aici e vorba de reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, plafonarea la cinci salarii medii (a contribuțiilor de asigurări de sănătate — n.r.), așa cum era normal în momentul în care s-a schimbat regimul PFA-urilor și o măsură dublă la microintreprinderi — creșterea plafonului de la 65.000 de euro la 100.000 de euro, dar, în același timp, obligația de a avea cel puțin un angajat, în felul ăsta un angajat care cotizează la bugetul de asigurări sociale", declară Victor Ponta, citat de Agerpres.

Mai citiţi şi CONFERINȚA CAPITAL Daniel Constantin: Reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% ar putea avea loc de la 1 ianuarie 2016

Deși prpunerile vin din partea liberală a coaliției de guvernare, Ponta spune că atât PSD, cât și UNPR sunt de acord cu ele.

Mai citiţi şi Noul Cod Fiscal: Taxele nu mai scad, ba chiar cresc!

Ponta mai menționează că nu are sens ca aceste măsuri să fie introduse în timpul anului. Pentru că este un nou an fiscal, acestea vor începe de la 1 ianuarie 2016. ”Decizia e a coaliției și o vom lua zilele următoare. Propunerea e de la ALDE, eu spun că e sustenabilă", concluzionează Victor Ponta.