”Eu nu mă pricep deloc la târguieli şi cred că nici domnul Marko Bela nu se ocupă cu târguieli. Eu mă pricep la un singur lucru: să spun ce vrea să facă Uniunea Social Liberală (USL), să spun că pentru noi e exclusă orice colaborare cu Partidul Democrat Liberal (PDL) şi să spun că orice parlamentar şi orice partid care înţelege că Guvernul Boc e nociv nu doar pentru opoziţie, e nociv pentru toţi cetăţenii României, şi e la fel de nociv şi pentru cetăţeanul român de etnie maghiară din Harghita sau Covasna cum este şi pentru cetăţeanul român din Timişoara sau Botoşani, deci orice parlamentar şi orice cetăţean al acestei ţări care vrea binele României trebuie să ne ajute să schimbăm Guvernul Boc”, a declarat Ponta.

Politicianul a mai spus că în rest nu este cazul să se negocieze cu cineva şi că punctul de discuţie esenţial este scoaterea României din criză.

”Acolo nu avem ce să negociem cu nimeni, acolo e foarte clar: situaţia e catastrofală, cu Boc, cu Ialomiţianu, cu tot felul de miniştri din ăştia făcuţi la seral nu ai cum să scoţi România din criză. Nu pot să spun acelaşi lucru despre miniştrii UDMR. Oricum, sunt mult mai competenţi decât cei ai PDL. Asta e evident şi n-o spun ca să le fac plăcere. E o realitate”, a susţinut Victor Ponta.

Referindu-se la o eventuală ofertă făcută UDMR, acesta a arătat că nu a făcut nicio înţelegere cu această formaţiune. Ponta crede însă că se poate colabora cu Uniunea, dar că decizia respectivă trebuie să aparţină UDMR.

”Eu personal nu am făcut niciun fel de ofertă UDMR-ului. Am spus un singur lucru: că putem să colaborăm cu UDMR. Noi am colaborat între 2000 şi 2004 şi cred că nimeni nu are nimic de reproşat, liberalii – între 2005 şi 2008, dar decizia le aparţine lor. Nu cred că trebuie să spunem noi nimic altceva. Nu ştiu ce vor face. Sunt convins că vor decide singuri ce este mai bine nu numai pentru comunitatea maghiară, ci ce este mai bine pentru ţara în care trăim cu toţii, indiferent de etnia noastră”, a mai spus preşedintele PSD.
SURSA: Agerpres