‘Astăzi avem pe ordinea de zi memorandumul de la Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Înţeleg, domnule ministru, că luna viitoare avem auditul şi practic putem reporni POSDRU din luna decembrie, asumându-ne lucrurile rele făcute în perioada 2009 – 2011’, a afirmat Victor Ponta.

În privinţa Programului Operaţional Regional, şeful Guvernului a precizat că ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, are pe ordinea de zi acte normative privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe şi programul european referitor la creşterea eficienţei energetice.

‘Acesta va însemna pentru municipiile reşedinţă de judeţ un sprijin absolut necesar pentru a rezolva pe termen mediu şi lung problema marilor oraşe’, a spus Ponta.

Comisia Europeană a informat recent autorităţile române, printr-o scrisoare, că a decis să presuspende cea mai mare parte din trei programe cofinanţate prin fondurile structurale ale UE, legate de transport, dezvoltarea regională şi creşterea competitivităţii economice. Procedura de presuspendare a fost declanşată de CE şi în cazul POSDRU, la începutul lunii august. Plăţile pentru POS Transport şi Competitivitate au fost întrerupte de la 1 iulie, procedura de presuspendare fiind următorul pas.
SURSA: Agerpres