'Susţin în continuare, şi îmi asum sigur şi înjurăturile de rigoare, faptul că în România e nevoie de combaterea evaziunii fiscale, că legea este lege pentru toată lumea şi că evaziunea fiscală este un fenomen care trebuie combătut. (…) Important este ca în această campanie pe care o susţin să nu existe abuzuri şi exagerări. Prima exagerare este cu prigoana generală. Am primit informarea de la ANAF: sunt 232 de firme care au primit măsura suspendării din un milion de contribuabili, deci 232 în toată ţara. Dacă din 232, 150 probabil că meritau, ceilalţi … vreau să nu existe abuzuri', a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern.

Ponta a susţinut că încasările suplimentare de un miliard de euro la buget pe primele luni ale anului vin din combaterea marii evaziuni şi nu de pe urma sancţionării micilor agenţi economici.

'Nu de la buticuri avem un miliard de euro, ci din combaterea marii evaziuni fiscale. Dar trebuie fiecare cetăţean al României şi fiecare firmă să-şi plătească datoriile', a precizat prim ministrul.

Şeful Guvernului a cerut ca în următoarea şedinţă a Executivului să se discute modificarea legii, astfel încât până la pragul de 300 de lei diferenţă nefiscalizată să se aplice doar o amendă.

'Să nu luăm din prima măsura cea mai dură, să fie o măsură care să îl ardă la buzunar pe cel care nu respectă legea!',
a adăugat premierul.