Victor Ponta, liderul Pro România, a explicat, luni, că în România trebuie să existe „un proiect foarte clar de întoarcere la muncă, nu întoarcere pe stadion, nunţi şi distracţie în parc”. Motivul ar fi acela că în caz contrar, „dacă nu muncim, o să stăm 10 ani în criză economică”. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul culminant”, realizată de Victor Ciutacu.

„Ar trebui să existe un proiect foarte clar de întoarcere la muncă, nu întoarcere pe stadion, nunţi şi distracţie în parc. Întoarcere la muncă, adică cu mască, cu mănuşi. Dacă nu muncim, o să stăm 10 ani în criză economic”, a declarat Victor Ponta, la România TV, vorbind despre decizia preşedintelui Klaus Iohannis de prelungi starea de urgenţă cu încă o lună.

Ponta refuză să voteze prelungirea stării de urgență

Fostul premier a afirmat că, în calitate de deputat, a dat un cec în alb privind instituirea stării de urgenţă, însă „în cele 30 de zile am văzut o mulţume de lucruri greşite”. „Au ascuns tot felul de contrate. Am cerut să se revină la legea transparenţei. Au trimis români să lureze în alte ţări. Nu spun foarte clar cum sunt ajutate firmele româneşti. Dacă le mai ţinem o lună, două, o să moară definitiv”, a mai spus Victor Ponta.

Liderul Pro România a declarat că votul său nu va merge spre încă 30 de zile de stare de urgenţă.