'Mulţi dintre aceşti investitori au devenit, de asemenea, investitori activi în companiile din portofoliul Fondului sau în alte companii listate pe Bursa de Valori Bucureşti. (…) Fondul Proprietatea aniversează un an de la admiterea la tranzacţionare pe segmentul Specialist Fund Market al London Stock Exchange (LSE) prin intermediul certificatelor de depozit globale (global depository receipts – GDRs), pe 29 aprilie 2015. Ca rezultat al listării secundare, Fondul a înregistrat o extindere a bazei de investitori, o acoperire mai largă în rapoartele de analiză ale companiilor internaţionale de brokeraj, precum şi o creştere a vizibilităţii sale şi a României în rândul investitorilor instituţionali străini', se arată în comunicatul Fondului Proprietatea. 

FP este acum al cincilea cel mai mare fond raportat la valoarea activului net şi cel mai mare fond dintr-o piaţă de frontieră listat la LSE. 

'Suntem încântaţi să vedem că listarea secundară pe London Stock Exchange a propulsat Fondul într-o ligă superioară, unde acesta şi companiile din portofoliu au acces mai facil la o bază diversificată de investitori pe termen lung şi la o acoperire mai amplă în rapoartele de analiză ale firmelor internaţionale de brokeraj. Aşadar, încurajăm şi alte companii româneşti, precum Hidroelectrica şi OMV Petrom, să se listeze la Londra pentru a-şi creşte lichiditatea, baza de investitori şi vizibilitatea', a declarat Greg Konieczny, managerul de fond al FP. 

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Fondul este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este maximizarea randamentelor şi aprecierea per acţiune a capitalului prin investiţii în principal în acţiuni româneşti şi titluri de valoare asociate acţiunilor. 

Fondul se tranzacţionează pe Bursa de Valori Bucureşti din 25 ianuarie 2011 şi a fost listat pe segmentul Specialist Fund Market al Bursei de Valori de la Londra prin intermediul certificatelor de depozit ('GDR-uri') la data de 29 aprilie 2015. AGERPRES