Polonia a făcut mobilizare fără precedent. Premierul Mateusz Morawiecki aanunțat că Polonia a achiziţionat peste 60 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la şase producători, informează Reuters, citată de agerpres.

De menționat este faptul că Polonia intenţionează să vaccineze întreaga populaţie adultă, circa 30 de milioane de oameni, scop pentru care va înfiinţa circa 8.000 de puncte de vaccinare în toată ţara, ceea ce va fi una din cele mai mari provocări logistice cu care s-au confruntat până acum serviciile sale sanitare.

„Suntem asiguraţi, iar acum este momentul pentru o mare provocare, şi anume implementarea Programului Naţional de Vaccinare împotriva COVID-19„, a scris premierul pe pagina personală de facebook.

Unii oameni nu vor să se vaccineze

Tot marți, șeful cancelariei premierului, Michal Dworczyk, a menţionat într-o conferinţă de presă că până la momentul actual, guvernul dispune de suficiente aplicaţii din partea unor entităţi care doresc să opereze puncte de vaccinare pentru a permite imunizarea a 180.000 de persoane.

Totuşi, ar putea exista o serie de situații problematice la care toată lumea se așteaptă. Mai exact, se pare că guvernul s-ar putea confrunta cu probleme în a-i convinge pe oameni să se vaccineze. Un recent studiu realizat de CBOS a arătat că aproape jumătate dintre polonezi nu intenţionează să se vaccineze, notează Reuters.

Până marţi, în Polonia, care are 38 de milioane de locuitori, au fost raportate de la debutul pandemiei 1.076.180 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 20.592 decese.