NATO a respins duminică acuzaţiile preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko potrivit cărora Alianţa Nord-Atlantică îşi consolidează prezenţa militară la graniţa cu Belarus, potrivit agerpres.ro

De asemenea, trebuie menționat că NATO subliniază că va monitoriza cu atenție situaţia în urma realegerii contestate a liderului de la Minsk.

Exerciţii militare în apropierea centralei nucleare

„Urmărim ceea ce se întâmplă în Belarus, la fel ca toate ţările din NATO, şi vom fi atenţi şi la ceea ce se întâmplă la frontierele noastre. Nu vom fi pasivi în această observare”, a declarat Skurkiewicz pentru postul public de radio polonez.

Armata belarusă intenţionează să desfăşoare în perioada 17-20 august exerciţii militare în apropierea centralei nucleare şi în regiunea Grodno, frontalieră cu Polonia şi Lituania, a relatat duminică agenţia de presă rusă RIA. Sâmbătă, Lukaşenko a anunţat că o brigadă de asalt aerian va fi deplasată la frontiera vestică a ţării sale.

Trebuie menționat că manifestanţi scandând ‘Demisia!’ au umplut duminică centrul capitalei belaruse, Minsk, în cel mai amplu protest de până acum împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, după ce Rusia a afirmat că îi va oferi acestuia sprijin militar dacă va fi necesar.

Oponenţii lui Lukaşenko, aflat la putere de 26 de ani, spun că votul a fost fraudat, dar preşedintele invocă rezultatele oficiale, care îi acordă peste 80% din sufragii.