Pentru selectarea proiectantului, Policolor realizează o licitaţie, la care companiile interesate se pot înscrie până în 7 aprilie 2014.

Platforma industrială pe care se mută Policolor are o suprafaţă de 2,5 ha şi dispunte de facilităţile necesare şi de căi de acces, potrivit caietului de sarcini realizat de producător. Noua unitate de producţie va avea o capacitate de 4.000 de tone/an, comparabilă cu a fabricii existente în zona Theodor Pallady, unde Policolor îşi desfăşoară momentan activitatea.

Investiţia în relocarea fabricii din Bucureşti va fi cuprinsă între şase şi opt milioane de euro, potrivit reprezentanţilor companiei. Noua facilitate va cuprinde linii de producţie pentru lacuri, vopsele şi accesorii, dar şi un depozit de produse decorative.

În 2011, Policolor a scos la vânzare terenul de 13,8 ha adiacent facilităţii de producţie existente în zona Theodor Pallady la un preţ de 220 de euro/mp, însă deocamdată nu au găsit cumpărător. Terenul, reprezintă jumătate din fosta platformă Policolor. Pe cealaltă jumătate a fostei platforme industriale a fost dezvoltat un parc de retail care cuprinde un hipermarket Auchan (fost Real), un magazin de bricolaj OBI, Metro şi Decathlon.

Până la finalizarea construcţiei noii fabrici, estimată pentru 2016, Policolor îşi va desfăşura activitatea tot în zona Theodor Pallady.