Guvernul nu are în vedere în prezent o eventuală majorare a cotei unice de impozitare sau a taxei pe valoarea adăugată, a declarat, marţi seara, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, precizând că nu a discutat despre acest subiect cu consultanţii fiscali.

„Sunt măsuri care nu fac obiectul acestor discuţii acum şi nu vrem să inducem absolut nimic care poate să…Azi (marţi – n.r.), am avut o discuţie cu consultanţii fiscali, dar nu pe aceste teme, ci pe problemele agricultorilor”, a răspuns Gheorghe Pogea unei întrebări a presei pe această temă.

Cota unică de impozitare de 16%, precum şi taxa pe valoare adăugată de 19% vor fi majorate, cel mai probabil după 1 ianuarie 2010, deoarece modificările fiscale aplicate recent nu aduc la buget resursele necesare, a declarat ieri Marius Stăncescu, preşedintele firmei de consultanţă Riff Holding.

Potrivit lui Stăncescu, cota unică de impozitare ar urma să crescă de la 16% la 18%. La rândul său, TVA ar putea urca cu 2,5-3 puncte, la niveluri înregistrate şi în practica internaţională, a afirmat reprezentantul firmei de consultanţă.

SURSA: Mediafax