Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că ”nu vor exista tăieri de salarii şi pensii şi spun acest lucru pentru a contrazice o afirmaţie mincinoasă a pesediştilor. Nu vor exista tăieri de salarii şi pensii”.

Șeful statului a insistat, arătând că vrea să facă această afirmație cu toată claritatea, pentru a nu mai exista speculații asupra intențiilor viitorului guvern.

În contextul în care jocurile de pe arena politică par a se îndrepta către un guvern unicolor PNL, condus de Ludovic Orban, Capital a luat legătura cu reprezentanții liberalilor, în încercarea de a obține un punct de vedere la fel de ferm, în legătură cu ce se va întâmpla cu pensiile și salariile, după înscăunarea noului executiv.

Principala voce în domeniul economic a liberalilor, senatorul Florin Cîțu, fost președinte al Comisiei Economice a Senatului, a refuzat să facă vreun comentariu pe tema salariilor și a pensiilor, arătând că ”Ludovic Orban are răspunsuri la întrebările astea”.

La rândul său, președintele PNL, Ludovic Orban, s-a arătat reținut în declarații:

”Nu sunt în măsură să vă dau răspunsuri, pentru că nu am fost numit premier”, a declarat Ludovic Orban, în exclusivitate pentru Capital.  ”Evident ca PNL a stabilit ce politici va adopta, în privința pensiilor și salariilor, dar nu se poate să vă dau acum interviuri doar plecând de la informații pe surse”, a adăugat Ludovic Orban.