Iar printre primele lucruri pe care vor sa le puna la punct este si un nou program de guvernare. Grupul de lucru insarcinat sa se ocupe de felul in care va fi administrata tara a avut joi o prima sedinta. Grupul de lucru coordonat de Catalin Predoiu vrea sa scrie un program de guvernare pana la sfarsitul lunii ianuarie.

Catalin Predoiu, vicepresedinte PNL: "Nu plecam la treaba pe un teren gol. Exista politici elaborate deja in cadrul partidului, dar trebuie puse in acord cu dinamica pe care ne-o ofera guvernarea proasta a domnului Ponta."

La proiectul pentru Ministerul de Interne lucreaza Victor Paul Dobre, fost secretar de stat in acelasi minister, in Guvernul Tariceanu, dar si Traian Igas, fost ministru de Interne in Cabinetul Boc.

Dezvoltarea Regionala va fi pusa pe hartie de Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov si Alin Tise, senator PDL. De programul pentru Agricultura se vor ocupa democrat-liberalul Gheorghe Stefan si parlamentarul PNL Dan Motreanu.

Departamentul de cultura este supervizat de Radu F. Alexandru, iar educatia ramane in sarcina deputatului PDL Raluca Turcan.

Mihai Razvan Ungureanu, fost sef al diplomatiei si premier, dar si profesorul Radu Carp scriu programul pentru Ministerul de Externe.

De domeniul apararii se ocupa Teodor Atanasiu, fost ministru al Apararii in Cabinetul Tariceanu.

Fostul ministru de finante din Guvernul Boc, Gheorghe Ialomitianu, si senatorul PNL Iulian Dumitrescu stabilesc viziunea fiscala a viitorului Guvern liberal.

Iar Lucian Isar, fost ministru pentru mediu de afaceri in Cabinetul Ponta, si deputata PDL Andreea Paul se ocupa de departamentul Economiei.

Justitia este in sarcina deputatilor Daniel Buda si a Alinei Gorghiu, iar Transporturile sunt in mainile a doi politicieni care au condus odata ministerul: liberalul Ludovic Orban si senatoarea Anca Boagiu.

De sanatate raspund Dragos Serban si Eugen Nicolaescu, iar politicile in domeniul muncii sunt puse la punct de fostul ministru Claudia Boghicevici si deputata Cristina Pocora.

Politica pentru mediu este in grija a doua doamne care au mai trecut pe la sefia Ministerului: Sulfina Barbu si Lucia Varga.

Fara a lua in calcul numele lui Catalin Predoiu, propus pentru functia de premier, PNL nu a facut nicio nominalizare pana in acest moment. Insa, este foarte probabil ca portofoliile unui Guvern liberal sa fie conduse de nume din grupul de lucru de mai sus.

In ceea ce priveste preluarea puterii, PNL poate face asta fie printr-o motiune de cenzura, lucru pe care liberalii il vor incerca la inceputul noii sesiuni parlamentare, fie prin alegeri anticipate, varianta pe care a anuntat-o recent copresedintele PNL Vasile Blaga.

SURSA: stirileprotv.ro