„Așa cum am anunțat, obiectivul nostru a fost să învingem PSD și să scoatem cel mai bun scor posibil la alegerile pentru Parlamentul European. De asemenea, Partidul Național Liberal a contribuit decisiv la succesul referendumului inițiat de președintele României, Klaus Iohannis, un referendum cu o însemnătate crucială, care a dat un semnal clar că românii nu mai acceptă corupția, că românii nu sunt de acord cu amnistia și grațierea, că românii s-au săturat de OUG, în special în domeniul justiției.  Victoria Partidului Național Liberal ne încarcă de o răspundere  suplimentară, ne face să fim și mai serioși și mai responsabili și mai dedicați servirii interesului cetățeanului român. Înțelegem din aceste alegeri câteva mesaje simple pe care le-a transmis populația României. Primul mesaj este limpede și clar. Românii în majoritate zdrobitoare nu mai vor ca la putere să fie PSD. Scăpați-ne de ei, a fost unul dintre cele mai importante mesaje pe care le-am primit în această campanie. Din acest motiv, Partidul Național Liberal va face toate demersurile constituționale, legale, posibile, pentru a pune punct acestei guvernări”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a transmis ca solicită în continuare demisia Guvernului: Repetăm solicitarea noastră către Guvern: Dați-vă demisia! Nu mai aveți nicio legimitate să vă cramponați de guvernare. Românii nu vă mai vor în fruntea României!  În cazul în care Guvernul nu-și va da demisia, Partidul Național Liberal va depune până la sfârșitul sesiunii parlamentare o moțiune de cenzură împotriva acestui Guvern.

Prezentăm mai jos continuarea discursului susţinut de Ludovic Orban la finalul Biroului Executiv al PNL:

„Al doilea mesaj pe care l-am înțeles clar de la români. Românii vor în Europa. Românii vor ca la putere să se afle partide politice care acceptă și slujesc în acțiunea lor politică  valorile, principiile și regulile care stau la baza funcționării Uniunii Europene. Votul dat de români pentru noi este un vot care va fi folosit în interesul României.

Europarlamentarii Partidului Național Liberal, pentru România, vor face tot ce depinde de ei pentru a pune România în primul rând, pentru a asigura României un tratament clar, de egalitate, pentru a garanta faptul că România stă la masa deciziilor și pentru a garanta faptul că toți românii beneficiază de pe urma apartenenței României la Uniunea Europeană.

Al treilea mesaj pe care l-am înțeles este clar și limpede: Românii vor să fie conduși de oameni cinstiți, de oameni corecți, de oameni care respectă legea, de oameni care nu folosesc puterea decât în interesul public. Românii nu mai acceptă să fie conduși de indivizi care folosesc puterea pentru interesul personal, care comit abuzuri în exercitarea puterii sau care săvârșesc acte de corupție. Toleranță zero față de corupție, este mesajul pe care l-au transmis românii cu ocazia scrutinului, mai precis, cu ocazia referendumului convocat de președintele României.

În fine, înțelegem foarte clar din prezența masivă la vot, o prezență fără precedent la alegerile pentru Parlamentul European dar și la referendum, înțelegem că românii vor să fie conduși altfel. Că românii așteaptă din partea celor care fac politică o altă atitudine față de cetățean, o altă modalitate de a acționa în viața publică, așteaptă soluții serioase și așteaptă ca oamenii politici să servească interesul general și să fie dedicați prezentării de soluții serioase, care să ofere o rezolvare problemelor cu care se confruntă societatea românească, problemelor cu care se confruntă economia și fiecare domeniu în parte.

Închei prin a le mulțumi tuturor cetățenilor români, care au venit la vot și și-au exercitat dreptul de vot, prin a le mulțumi tuturor românilor care au votat în favoarea referendumului convocat de președintele României și de asemenea, tuturor românilor care au avut încredere și au votat Partidul Național Liberal.

Celor care nu au venit la vot le transmit același mesaj pe care l-am transmis și în campanie. Oamenii au puterea, poporul este suveran, poporul poate decide atunci când lucrurile nu merg bine într-o societate, o schimbare de direcție. Votul este cea mai puternică armă pe care o are fiecare cetățean într-o democrație, arma prin care poate să decidă asupra marilor probleme din societatea românească.

Chiar dacă Dragnea nu mai este liderul PSD, Partidul Național Liberal continuă lupta pe toate fronturile cu PSD și mai ales cu felul de a face politică al PSD, ca să spunem așa cu pesedismul. Nu a fost retezat decât un cap al balaurului. PSD în continuare este un pericol pentru democrația românească și un pericol pentru destinul euroatlantic al României. Vom continua bătălia până când ne vom asigura că România revine în mâna oamenilor corecți, în mâna oamenilor cinstiți, în mâna oamenilor competenți, în mâna oamenilor care vor binele României. Continuă bătălia în toata perioada care va urma  și în alegerile prezidențiale și în alegerile locale și în alegerile parlamentare.

Partidul Național Liberal este consecvent angajat în această bătălie și are ca obiectiv să pună punct cât mai repede posibil acestei guvernări toxice pentru România, să întoarcă România pe drumul cel bun, să dea României un Guvern, care să poată să aducă civilizație, dezvoltare democrației, respect pentru cetățean și o șansă pentru fiecare cetățean de a reuși în viață în România”, a declarat Ludovic Orban.