Pludi Market, parte a grupului german Tengelmann, a deschis luni la Braşov al 96-lea magazin al reţelei Plus din România în urma unei investuiţii de 1,5 milioane de euro, a anunţat compania de retail.

Magazinul este a patra unitate Plus din Braşov şi ultima inaugurată de retailerul de discount în acest an. Compania a mai deschis sâmbătă un magazin la Oneşti.

„Cel de-al patrulea magazin Plus din Braşov este situat pe Str. Zizinului nr. 140  şi are o suprafaţă totală de 1300 mp, dintre care 1100 mp suprafaţă de vânzare şi 200 mp spaţii aferente”, se arată într-un comunicat al companiei.

Retailerul Pludi Market a fost una dintre cele mai active companii din punct de vedere al extinderii în acest an, inaugurând 25 de magazine. Compania îşi propune să menţină acealşi ritm de extindere şi anul viitor.

Pludi Market înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,02 miliarde de lei (277 milioane de euro), în creştere cu 58% faţă de anul precedent.Tengelmann mai deţine în România,  reţeaua de magazine de bricolaj Obi, care numără în prezent patru magazine.

Principalii concurenţi ai Plus pe segmentul de retail cu profil de discount sunt Rewe România, care operează magazinele Penny Market, Profi şi MiniMax Discount. Totodată, reţeaua Lidl ar putea deschide anul viitor primele magazine pe piaţa românească.