Firme luminoase, panouri indicatoare cu design special, display-uri, recipiente chimice, standuri de prezentare destinate spatiilor comerciale, echipament medical, ecrane de protectie pentru masini, folii din PVC, rame de fotografii, suporti de telecomanda, mobilier – acestea sunt doar cateva din produsele realizate de firma Plexirom, cu aplicatii in diverse sectoare de activitate, cum ar fi: arhitectura, urbanism, constructii, industria alimentara, hoteliera si, mai ales, cea publicitara.
In primii doi ani de la infiintare, pentru a-si putea desfasura activitatea si pentru a demara relatii comerciale la nivel international, societatea a efectuat investitii in valoare de 8.620 de euro. Acestea au fost necesare deschiderii spatiului de reprezentare, productie si depozitare, precum si pentru formarea unei echipe de personal calificat, deoarece productia articolelor din plexiglas era inexistenta in Romania la acea vreme.
,,Inceputul a fost modest: un singur produs, Altuglas – un import de trei tone -, cinci angajati si cate 120 de metri patrati pentru atelierul de productie, depozit si birouri,,, isi aminteste Victor Procopie, director tehnic si comercial la Plexirom. ,,Acum avem 12-13 produse pe care le importam din Franta, Belgia sau Germania: profile PMMA, placi din poliester sau din PVC, placi compozite din aluminiu etc., diverse accesorii si o gama variata de articole pe care le confectionam la comanda clientilor nostri din tara si din strainatate, pentru ca o parte importanta a productiei merge la export. Totodata, am ajuns la un efectiv de 80 de angajati si la un spatiu de 3.000 de metri patrati,,, povesteste Victor Procopie, cel care cunoaste aproape de la inceput firma si pe fondatorul ei.
Unde este insa personajul principal, Christophe Benzimra, directorul general al societatii? Raspunsul il aflam chiar de la sotia acestuia, romanca Donna Benzimra:
,,Face turul Europei, adica Italia, Belgia, Franta, Germania, Spania, acolo unde se afla fie furnizorii de materie prima, fie beneficiarii produselor Plexirom. Trece pe la toti pentru a reinnoi contractele si pentru a face noi comenzi, inainte ca toata lumea sa intre in vacanta.,,
Interlocutoarea noastra, care in cadrul firmei se ocupa de departamentul financiar, ne-a ajutat sa cunoastem cate ceva din personalitatea omului de afaceri Christophe Benzimra. In primul rand, aflam ca s-a nascut si a locuit pe Coasta de Azur, la Nisa. Inainte de veni in Bucuresti, se ocupa de afacerea tatalui sau, productia de firme luminoase. Dorinta de a avea propriul business, pe care sa-l dezvolte pornind de la zero – dar nu oriunde, ci in afara tarii sale -, l-a facut sa descopere Romania. O data ajuns, a reusit sa vada, dincolo de drumuri proaste si de un sistem bancar greoi, si partile bune ale tarii. Altfel, cu siguranta, nu si-ar fi intemeiat o familie tocmai aici.
Asadar, Christophe Benzimra, acum tatal a doi copii, este un francez care si-a gasit implinirea profesionala si familiala la mii de kilometri de tara de origine.
Ce-l impresioneaza cel mai mult in Romania? Progresele din ultimii ani, muntele si oamenii. Iar sarbatorile traditionale ale romanilor, nuntile si botezurile i se par tres agreables.
Ce nu-i place? Cuvantul ,,spaga,,.

Plexirom SRL in cifre

Capitalul social
· 1994: 10.192 USD
· 2002: 30.400 USD
Evolutia cifrei de afaceri
· 1996: 253.031 euro
· 1997: 499.771 euro
· 2000: 1.516.825 euro
· 2002: 2.543.363 euro
Evolutia numarului de angajati
· 1995: 5
· 2000: 67
· 2002: 77
Investitii din surse proprii
· in perioada 1994-2002:
597.691 euro