Firma care a cumpărat terenul este controlată de Daniel Drăgulin şi Robertino Georgescu, care vor să dezvolte aici tot locuinţe. Cei doi au dezvoltat sub brandul Metropolitan Residence patru ansambluri rezidenţiale în zonele Berceni şi Popeşti Leordeni, un total de peste 1.000 de apartamente şi vile, şi mai au în lucru alte patru proiecte în zonele Mihai Bravu, Apărătorii Patriei, Aviaţiei şi lângă Policolor.

„Policolor a agreat vânzarea terenului din Theodor Pallady, aflat în proprietatea sa, către un dezvoltator imobiliar. Vânzarea efectivă se va derula pe parcursul a trei ani, perioadă în care fabrica Policolor va continua să funcționeze în actuala locație; fondurile rezultate în urma acestei tranzacții, cu implementare pe termen mediu, urmează să fie direcționate către dezvoltarea unei noi platforme, proiect pe care Policolor intenționează să îl demareze. Platforma prevede și construcția unei noi fabrici de producție de vopsele, pentru care se așteaptă deja avizele pentru demararea lucrărilor”, a declarat Marius Văcăroiu (foto), CEO Policolor – Orgachim. Producătorul a cumpărat în primăvara acestui an o platformă industrială în suprafață de 2,5 hectare în zona de vest a Capitalei, unde vor fi relocate facilitățile de producție și activitățile administrative.   

Eliberarea terenului cu suprafață de 13,9 hectare din Bd. Theodor Pallady se va face în trei etape, în bucăţi de câte o treime. Prima suprafață va fi eliberată până la finalul acestui an, urmând apoi ca în cursul anului viitor un al doilea lot să fie eliberat. Cel de-al treilea lot din platforma industrială Policolor va fi eliberat în anul 2017, moment la care producția și activitățile administrative ale companiei vor fi deja relocate pe noua platormă din vestul Bucureștiului.

Pentru construcția noii fabrici de lacuri și vopsele Policolor, care va încorpora tehnologie modernă și echipamente de producție noi, reprezentanții Policolor au anunțat anterior că au alocat finanțări de peste 6 milioane de euro.

Văcăroiu nu a vrut să facă public preţul de vânzare al terenului, însă lotul de 13,9 hectare din zona Theodor Pallady, din care o parte este ocupat de fabrica, clădirea administrativă şi corpurile conexe ale Policolor, a fost scos la vânzare în 2011 pentru circa 30 mil. euro. Acest lot reprezintă jumătate din fosta platformă Policolor. Pe cealaltă jumătate a fost dezvoltat un parc de retail din care fac parte hipermarketul Auchan (fost Real), OBI, Metro şi Decathlon. Transferul producţiei în viitoarea fabrică a fost programat pentru anul 2016, iar platforma va ocupa doar 2,5 hectare de teren şi va avea o capacitate de 4.000 de tone/an, comparabilă cu cea actuală.