Greva generală poate pune în pericol funcţionarea normală a României, deci poate periclita plata salariilor şi pensiilor, a spus premierul Emil Boc.

Bugetarii ar trebui să se uite la cei care muncesc în sistemul privat, care deşi au fost concediaţi nu au ieşit în stradă şi să se gândească să renunţe la greve, spune Boc. „Consider că deşi este un drept legal, greva generală nu reprezintă o soluţie pentru situaţia actuală a ţării. Grevele generale pot pune în pericol plata salariilor şi a pensiilor. Sectrul bugetar a fost probabil cel mai puţin afectat de criză. Bugetarii ar trebui să se uite la sistemul privat unde oamenii au fost concediaţi, dar au strâns din dinţi şi nu au făcut grevă”, a spus premierul.

Funcţionarii sunt invitaţi să judece raţional

Boc a atras atenţia că o continuare a grevei generale va putea aduce prejudicii grave statului. „Poate pune în pericol funcţionarea normală a României. Fiecare să judece raţional şi să-şi pună întrebarea dacă pentru siguranţa zilei de mâine soluţia este greva sau dialogul. Dacă România va avea resurse financiare vom putea discuta despre creşterea salariilor. Acum resursele financiare sunt limitate. Aşteptăm partenerii sociali la dialog”, a arătat Boc.