La un an de la lansarea serviciului „Plateşte amenda” în cadrul aplicaţiei de mobil Auto.ro, s-au înregistrat peste 20,000 de plăţi ale amenzii de circulaţie prin card bancar direct din telefon.

Un procent de 97% dintre şoferii amendaţi au achitat jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, fiindu-le mai ușor să se încadreaze în termenul de două zile lucrătoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contravenției, deoarece au avut posibilitatea să o plătească la orice oră şi de oriunde, inclusiv în weekend şi în afara programului de lucru.

Valoarea maximă a amenzilor de circulaţie auto plătite a fost de 1,050 de lei, achitate la jumătate în termenul de două zile lucrătoare. Procesul de plată a amenzii auto din aplicația de mobil este simplu: șoferii completează datele procesului verbal, aleg domiciliul fiscal, achită prin card bancar și primesc confirmarea, respectiv dovada plății prin e-mail. Serviciul de plată a amenzii auto este furnizat de Libra Internet Bank în parteneriat cu aplicaţia Auto.ro. Tranzacțiile se procesează rapid şi sigur, dovada plății amenzii putând fi regăsită cu ușurință pe e-mail în caz de necesitate.

„Tehnologia ne dă posibilitatea să accedem la servicii de plată mai avansate, care să răspundă adecvat stilului de viață tot mai alert și dinamic al utilizatorilor. Sistemul de plată a amenzii cu telefonul mobil s-a dovedit a fi foarte apreciat de utilizatori pentru utilitatea pe care o oferă. Vom continua sa lansăm şi alte servicii utile de plăţi în domeniul auto, ca o continuare logică a suitei de plăţi deja existente: Taxa de pod, Rovinietă, RCA, Parcare”,spune Sergiu Gamureac, Director Executiv Auto.ro.

Aplicatia Auto.ro a ajuns la 450,000 de instalări din Google Play, respectiv App Store şi are peste 4.500 de recenzii. Aplicaţia se instalează gratuit și oferă servicii utile oricărui șofer utilizator de smartphone, funcțional cu sistem de operare iOS sau Android.