Mircea Geoană a vorbit despre reîntoarcerea în viaţa publică din România. În primul rând, el a explicat că nu este în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO.

Mircea Geoană spune că își va da tot interesul dacă va fi ales pentru reconstrucţia țării

De asemenea, el a promis că își va da tot interesul dacă va fi ales să contribuie la reconstrucţia și „renașterea” țării.

„Nu sunt în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. Am făcut 5 ani de zile o muncă, cred eu, bună. În planul meu imediat, nu există o astfel de variantă, nici nu o caut şi nici nu cred că mi-aş dori-o. Deci, dacă va fi de făcut, de pus umărul la reconstrucţia ţării, la renaşterea ţării, am să o fac cu toată inima. Nu mă întorc la ceea ce am făcut în anii precedenţi, pentru că am învăţat politică, am trecut prin multe momente politice mai bune sau mai rele”, a declarat Mircea Geoană la Antena 3.

Secretarul general adjunct al NATO a subliniat și că nu vrea să rescrie „o poveste care deja a fost scrisă”. Dacă va fi să revină în România, spune el, va fi „un nou capitol, ceva diferit, ceva profund, ceva transformator”.

Mircea Geoană
SURSA FOTO: Facebook, Mircea Geoana

Secretarul general adjunct al NATO nu duce lipsă de oferte din mai multe zone ale lumii

Geoană a spus și că nu duce lipsă de oferte din mai multe zone ale lumii, atât din lumea privată, cât și din lumea academică.

„Eu nu mă întorc să rescriu o poveste care deja a fost scrisă. Dacă va fi, va fi un nou capitol, ceva diferit, ceva profund, ceva transformator, ceva care să justifice reîntoarcerea în viaţa publică din România. Dacă acest lucru nu va fi posibil din varii motive, vă daţi seama că după o poziţie la NATO nu duc lipsă de oferte din multe alte zone, din lumea privată, din lumea academică, din lumea universitară. Har Domnului, har Domnului, că nu duc lipsă de variante”, a mai spus Geoană.

Geoană nu este interesat de revenire în politică românească pentru a repeta ce s-a întâmplat

Secretarul general adjunct al NATO a subliniat apoi că nu este interesat de revenire în politică românească pentru a repeta ce s-a întâmplat. El spune și că trebuie făcut ceva pentru a duce România „la nivelul următor”.

„Dacă e să facem ceva, cu toţii trebuie să facem ceva care într-adevăr să ducă România la nivelul următor, la palierul următor, Şi palierul următor este o ţară dezvoltată, democratică, care să poată să îşi vadă şi de securitate naţională, dar şi de bunul trai al oamenilor, şi cei tineri, cu joburi, şi copii de la ţară cu şcoală, şi vârstnicii cu o pensie decentă. Astea sunt lucruri pe care merită să le facem”, a conchis oficialul NATO.

Printre altele, Mircea Geoană este de părere că România are un rol foarte important în „jocurile” lumii în acest moment.

Amintim că Mircea Geoană a discutat într-un interviu acordat la Washington, difuzat de Antena 3, despre provocările actuale din întreaga lume.

Un alt subiect dezbătut de oficialul NATO a fost posibilitatea participării la alegerile prezidențiale din România.

El neagă ferm că şi-ar face campanie electorală în România pe spatele NATO

Anterior, a negat că şi-ar face campanie electorală în România pe spatele NATO. Secretarul general adjunct al Alianţei a explicat că declaraţii precum cele legate necesitatea unor investiţii în Armata Română nu sunt declaraţii de campanie, ci o obligaţie pe care el, ca lider politic „care a văzut şi ştie multe”, o are în acest moment.

Mai mult, Geoană a catalogat drept penibile jocurile pe care le practică unii actori politici din România.

El insistă că nu se află într-o campanie electorală în acest moment şi nu profită în acest scop de funcţia din NATO.

Abia când îşi va termina mandatul, se va decide cum va veni să îşi slujească ţara.

Totuși, el spune totuşi că este „tot mai înclinat” să revină într-o capacitate care-i va permite să ajute România.

Un anunţ oficial va fi însă complet transparent şi fără ambiguitate, explică el.