PSD vrea majoritatea consiliilor județele din țară

Sorin Grindeanu a spus că pe lângă Capitală, PSD vrea să câștige majoritatea consiliilor județene din țară.

”PSD vrea să câştige alegerile şi la Bucureşti, vrea să câştige majoritatea consiliilor judeţene din ţară. PSD va avea mult mai multe consilii judeţene decât a avut după alegerile locale din 2020. În 2020, urmare a alegerilor, noi am avut 20 de consilii judeţene, eu vă spun că vom avea cu vreo 20% mai mult”, a declarat el.

Ministrul Transporturilor a subliniat că în acest moment, nu este un secret faptul că există un bazin electoral de stânga la București, care pare să fie abordat atât de Gabriela Firea, cât și de Cristian Popescu Piedone.

”Soluţia pe care noi am adoptat-o, aceea de a candida doamna Firea, ne dă o anumită siguranţă că votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru, Gabriela Firea, să fiu foarte bine înţeles. Dar anticipăm o bătălie extrem de strânsă între aceşti contracandidaţi şi atunci va conta fiecare procent. E normal să avem un dialog cu toţi cu care putem avea un dialog”, a spus acesta.

Gabriela Firea
Gabriela Firea; SURSA FOTO: Facebook, Gabriela Firea

Întrebat dacă a existat acest dialog cu Cristian Popescu Piedone, Sorin Grindeanu a răspuns:

”Preşedintele partidului a făcut acest apel, hai să vedem zilele viitoare. Eu v-am spus argumentele care au dus la acest apel public al premierului. Vorbim de un bazin electoral de stânga, vorboim de doi oameni care îşi iau voturile în principal din acest bazin şi vorbim de maximizarea şanselor”.

Piedone nu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei

Cristian Popescu Piedone a decis să nu accepte invitația lui Marcel Ciolacu de a negocia candidatura sa la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului 5 a afirmat că nu ia în calcul deloc retragerea sa din cursa pentru București.

În calitate de președinte al PUSL și candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei, Piedone a comentat schimbarea candidatului comun a PSD și PNL, în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu, și alegerea Gabrielei Firea de către social-democrați. În același timp, PNL l-a desemnat pe Sebastian Burduja candidat pentru București.

„Domnul premier dacă a ajuns el să spună că se implică în strângerea de semnături a doamnei candidat este probabil o viziune a domniei sale într-o lume extraordinar de virtuală în care ei, politicienii, trăiesc şi astăzi. Să schimbi tu astăzi mega candidatul, să nu fii tu mega coaliţia care ai stabilizat probabil la nivel macro România, dar la nivel local ai scăpat-o de sub control din prima zi. Bucureştenii vor alege doar în două sensuri: Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone”, a spus edilul la Antena 3 CNN.

Întrebat despre posibilitatea ca prezența Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei să îi diminueze șansele de succes, liderul PUSL, Cristian Popescu Piedone, a declarat că PSD perturbă electoratul.

Premierul României, Marcel Ciolacu, i-a cerut lui Cristian Popescu Piedone să se retragă din cursa electorală pentru funcția de primar general al Capitalei. Șeful Executivului consideră că Piedone este un „primar foarte competent” pentru Sectorul 5 București și dorește ce este mai benefic pentru orașul București.

Ciolacu a subliniat că Gabriela Firea a demonstrat experiență, hotărâre și competență în timpul mandatului său ca primar general al Capitalei. Conform opiniei sale, în acest moment, este cea mai potrivită candidată pentru funcția de primar general al Capitalei. Mai multe puteți citi aici.