Întreaga mișcare anti Dragnea din România are un plan ținut încă secret menit să îl distrugă definitiv pe șeful PSD. Prin lumea politicii se vorbește despre faptul că, în perspectiva alegerilor din 2020, PNL se va uni cu USR Plus și posibil chiar cu ALDE, într-o mișcare care va avea un lider surpriză.

Acest lider, spun surse politice, ar urma să fie fostul jurnalist Rareș Bogdan, în prezent cap de listă în alegerile europarlamentare, pentru PNL. Bogdan este poate cel mai înverșunat contestatar din presă al lui Liviu Dragnea și pare că este și omul datorită căruia PSD a pierdut prima poziție în sondajele de opinie privind intenția de vot la alegerile de pe 26 mai.

Dacă PNl își va menține prima poziție, după succesul scontat pentru europarlamentare, Ludovic Orban ar urma să cedeze poziția de lider PNL lui Rareș Bogdan susținut, după cum se știe, inclusiv de servicii, în condițiile în care șeful SRI este Eduard Hellvig, fostul său coleg de facultate.

Ulterior ar urma ca PNL și USR să facă o alianță, în condițiile în care Rareș Bogdan a fost mult mai deschis către USR și chiar către aripile radicale din zona #rezist decât au fost cei din PNL.

Primul mare proiect al viitorului lider de opoziție va fi realegerea președintelui Iohannis, pe care l-a susținut deschis și agresiv în timpul alegerilor câștigate în fața lui Victor Ponta. Realitatea TV și Rareș Bogdan au fost, atunci, în 2014, principalul canal prin care s-a propagat ideea că românii din diaspora nu sunt lăsați să voteze. Această idee a fost, de altfel, reluată de fostul realizator TV.

Recent, fostul președintele PNL, avocatul Valeriu Stoica, amintea, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că PNL, împreună cu USR și ALDE pot forma o majoritate confortabilă.