Decizia CCR de a amâna până pe 20 mai decizia privind legalitatea completelor de la Înalta Curte de Casație și Justiției, a acoperit întregul spațiu public. Și, totuși, CCR a mai luat astăzi o decizie, tot atât de importantă, legată de aceleași complete care l-ar putea slava de dosarul penal pe președintele PSD, Liviu Dragnea.

Curtea Constituțională (CCR) urmează să dezbată pe 7 mai sesizarea PNL privind prevederile din Regulamentul Camerei Deputaţilor referitoare la delegarea atribuţiilor preşedintelui către vicepreşedinţi. Mai exact, demersul liberalilor vizează speța care a fost amânată de CCR pe 20 mai: sesizarea făcută de Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea i-a delegat atribuțiile de președinte al camerei Deputaților, privind completurile specializate de la Înalta Curte de Casație și Justiție, scrie G4Media.

O decizie de admitere a sesizării PNL ar însemna respingerea ca inadmisibilă a sesizării lui Iordache, fără ca judecătorii să mai intre pe fondul speței. Azi, Curtea a amânat pentru a treia oară, pentru data de 20 mai, a sesizării lui Iordache, care, dacă ar fi admisă, ar duce la reluarea de la zero a procesului în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.