Liviu Dragnea este foarte nervos că Paul Stănescu refuză să demisioneze din fruntea Ministerului Dezvoltării. Practic, în acest moment, baronul de Olt are în mâinele sale cheia către primarii din întreaga țară, pentru că el împarte banii. Pentru a adânci criza în PSD, președintele Klaus Iohannis nu vrea să aprope destituirea acestuia și înlocuirea lui cu Lia Olguța Vasilescu, pe care deja a refuzat-o la Tranporturi.

Mai mulți membri ai PSD susțin că Liviu Dragnea are un plan de rezervă și că va merge cu el până la capăt pentru a forța înlăturarea lui Stănescu. Mai exact președintele PSD ar fi de acord cu o moțiune împotriva Guvernului Dăncilă, care ar trebui să treacă.

Astfel Viorica Dăncilă nu ar mai fi premier și de fapt niciun ministru nu ar mai fi ministru. Doar că ulterior, Dragnea ar numi-o tot pe Dăncilă în fruntea executivului. Mișcarea este, însă foarte riscantă pentru că președintele Iohannis este foarte decis să joace dur și este foarte posibil să nu mai accepte ca actualul premier să mai fie numit încă o dată.

Probabil acest scenariu îi este prezentat lui Liviu Dragnea de sfătuitorii săi și conform surselor Capital, Dragnea s-ar gândi să forțeze totuși lucrurile pentru a-l obliga pe Stănescu să plece dacă nu găsește vreo altă soluție. Cert este că în aceste momente, atmosfera în PSD este una destul de tensionată și că încă nu s-a luat nicio decizie finală.

De asemena, aceleași surse susțin că Dragnea se gândește că dacă Iohannis o refuză pe Dăncilă prima dată, o va numi pe Carmen Dan în funcție și atunci situația va fi una și mai delicată pentru președinte fiindcă nu prea va mai putea să o respingă.