După ce a constatat că senatul din New Jersey nu reuşeşte să se înţeleagă asupra unui proiect de buget, fostul candidat în cadrul alegerilor primare republicane a anunţat vineri suspendarea serviciilor publice până la noi ordine. 

Măsura implică şi plasarea în şomaj tehnic a mii de angajaţi ai statului, precum şi închiderea a 36 de parcuri regionale din New Jersey, dintre care unele au plaje, într-un moment în care este în curs weekend-ul prelungit în cadrul căruia se sărbătoreşte ziua naţională a SUA, marţi. 

Duminică însă, agenţia NJ Advance Media, care furnizează conţinut editorial pentru mai multe cotidiene locale, a publicat fotografii aeriene cu Chris Christie pe plaja Island Beach State Park, unul dintre parcurile închise publicului, stând la soare cu familia în exteriorul unei reşedinţe rezervate de obicei guvernatorului. 

Întrebat despre acest lucru, guvernatorul a reamintit că a anunţat cu mai multe zile înainte de impasul bugetar că se va deplasa la această reşedinţă estivală. Cu stilul său foarte direct, Christie nu a exprimat vreo părere de rău, ba chiar i-a luat cuvântul unui jurnalist care insista asupra acestui subiect. 

"Noi vorbim despre suspendarea decisă de administraţie şi dvs îmi vorbiţi despre poveştile voastre de la TMZ", a spus el, referindu-se la site-ul de scandal care publică în mod regulat informaţii sau fotografii compromiţătoare pentru celebrităţi. 

Impasul bugetar este legat direct de refuzul unora dintre parlamentarii din New Jersey, şi în special al preşedintelui adunării, de a accepta modificările impuse de guvernator. 

Chris Christie se află la finalul celui de al doilea mandat de guvernator al statului New Jersey, este în scădere de popularitate şi nu va candida pentru un nou mandat. 

Faptul că s-a aliat foarte devreme cu Donald Trump în campania pentru alegerile prezidenţiale din SUA (februarie 2016) a făcut ca popularitatea sa să scadă accentuat, ca de altfel şi un scandal legat de un incident produs în 2013 pe podul George Washington, care leagă New Jersey de New York. 

El ar fi dat ordin personalului din subordinea sa să blocheze căile de acces pentru a pedepsi un fost aliat politic, declanşând în mod voluntar ambuteiaje monstru. Christie nu a fost implicat direct în acest dosar, dar unul dintre colaboratorii săi cei mai apropiaţi a fost condamnat la închisoare cu executare la finalul procesului, în luna martie.

AGERPRES