Piraeus Bank România a lansat un împrumut de nevoi personale cu asigurare gratuită, care acoperă patru categorii de riscuri, respectiv şomaj, invaliditate temporară sau permanentă şi deces, a anunţat duminică banca.

„În cazul pierderii involuntare a locului de muncă sau a invalidităţii totale temporare, banca preia obligaţiile financiare ale clientului pe o perioada determinată, necesară echilibrării situaţiei financiare a acestuia. În cazul în care au loc evenimente ce duc la invaliditatea totală permanentă sau la decesul împrumutatului, banca acoperă valoarea creditului rămas de rambursat, anulând astfel obligaţiile financiare ale împrumutatului sau ale familiei acestuia”, se precizează într-un comunicat al Piraeus Bank.

Asigurarea nu presupune formalităţi suplimentare sau investigaţii medicale, ea find parte componentă a noului produs de creditare.

Creditul Asigurat se adresează excusiv persoanelor fizice şi este disponibil atât în lei, cât şi în euro. Dobanda este variabilă în funcţie de indicii ROBOR/EURIBOR, banca aplicând pentru întreaga perioadă de creditare o marjă fixă de 6% pentru finanţările în lei şi 9,5% pentru cele în euro.

„Pentru un credit contractat pe o perioada cuprinsă între 6 şi 60 de luni, suma maximă acordată de bancă este de 40.000 lei sau 10.000 euro. În cazul unui împrumut contractat pe o perioadă cuprinsă între 61 sş 84 de luni, suma maximă acordată se dublează, ajungând la 80.000 lei sau 20.000 euro”, se mai arată în comunicat.

SURSA: Mediafax