Este doliu în acest weekend în lumea sportului cu motor! Pilotul elveţian Jason Dupasquier, în vârstă de numai 19 ani, a încetat din viaţă, în urma teribilului accident în care a fost implicat cu o zi în urmă.

Sursa foto: motogp.com

Calificările de la Mugello au fost întrerupte cu steag roşu după accidentul violent

Dupasquier a căzut sâmbătă, spre finalul calificărilor de Moto3 din cadrul Grand Prix-ului Italiei, desfăşurat la Mugello. El a părut să fie lovit de cel puţin o motocicletă. Pilotul elveţian a primit primul ajutor de urgenţă chiar pe pistă, iar apoi a fost transportat cu un elicopter la spitalul Carregi din Florenţa, unde a fost şi operat.

“Pacientul a fost transferat la centrul de traumatologie al spitalului Careggi. El are multiple traumatisme şi este în stare gravă”, relata, sâmbătă, o sursă medicală pentru AFP.

Rănile au fost însă mult prea serioase, iar Jason Dupasquier a încetat din viaţă duminică, scrie site-ul Marca.com. Pilotul a suferit o intervenţie chirurgicală toracică în timpul nopţii, însă rănile suferite şi la cap se pare că i-au fost, în cele din urmă, fatale.

Jason Dupasquier se afla la al doilea sezon în Moto3 şi avea evoluţii excelente

Familia elveţianului, părinţii săi Philippe şi Andrea, au venit de urgenţă din Freiburg la spitalul din Florenţa. La fel şi reprezentanţii echipei Prustel, care au decis să nu mai participe la cursă cu celălalt pilot.

În semn de respect, Tom Luthi, prieten şi mentor al lui Jason Dupasquier, a decis şi el să nu mai plece în cursa de Moto2 pe care o avea programată.

Jason Dupasquier avea doar 19 ani şi avea până acum o evoluţie foarte bună în acest sezon de Moto3, al doilea din cariera sa, aflându-se între primii zeci concurenţi. Tatăl pilotului elveţian a fost la rândul său pasionat de motociclism, participând la cursele de motocross.

Sursă foto: Dreamstime