Producatorul de telefoane mobile Motorola a anuntat pierderi masive pentru cel de-al patrulea trimestru al anului trecut cat si suspendarea dividendelor. Mai mult, directorul financiar al companiei, Paul J. Liska si-a anuntat demisia.

Motorola a pierdut, in ultimele trei luni ale anului 2008, 3,6 miliarde de dolari (aproximativ 2,57 miliarde de euro). In perioada similara a anului precedent inregistra un profit de 100 milioane de dolari.

Veniturile companiei au coborat, de asemenea, cu 26%, pana la 7,1 miliarde de dolari sau 5 miliarde euro, de la 9,65 miliarde de dolari in aceeasi perioada din 2007.

Cota de piata a companiei a fost de doar 6,4% in ultimul trimestru, de la 12,4% in perioada similara a anului trecut, potrivit companiei Strategy Analytics.

Oficialii Motorola au declarat ca Paul J. Liska, fostul CFO al companiei, nu a avut niciun motiv pentru a demisiona. Acestia au mai adaugat ca Liska va fi inlocuit in functie de Edward J. Fitzpatrick.

Motorola si-a propus sa realizeze in acest an o scadere a costurilor cu pana la 1,5 miliarde de dolari. In acest sens compania a anuntat in ianuarie ca va renunta la 4.000 de locuri de munca, pe langa cele 3.000 anuntate in luna octombrie.

Motorola a pierdut in 2008 4,16 miliarde de dolari, dupa ce in 2007 a avut pierderi de 49 milioane de dolari.

Sursa: USA Today