Analiştii mizau, în medie, pe pierderi de 17 milioane de euro.

De asemenea, cifra de afaceri a scăzut şi ea cu 7%, până la 1,33 miliarde de dolari, de la 1,43 miliarde de euro în urmă cu un an, în condiţiile în care volumul vânzărilor a scăzut cu 4% până la 409 milioane lăzi.

"Având în vedere caracterul sezonier al afacerilor noastre, primul trimestru nu este un indicator al performanţelor pe care le aşteptăm pentru întregul an" a precizat directorul Coca-Cola HBC AG, Dimitris Lois.

Şeful Coca-Cola HBC a subliniat că grupul şi-a menţinut cota de piaţă în termeni de volum şi valoare pe 15 pieţe de băuturi acidulate şi pe 13 pieţe de băuturi non-alcoolice. Concret, grupul şi-a menţinut sau şi-a majorat cota pe pieţe precum Austria, Belarus, Bosnia, Irlanda, România, Rusia, Serbia şi Ucraina.

În 2013, Coca-Cola HBC, fosta Coca-Cola Hellenic, şi-a mutat sediul fiscal din Grecia în Elveţia şi, de asemenea, a decis ca listarea principală a acţiunilor să se realizeze la bursa de la Londra în ideea de a-şi îmbunătăţi accesul la pieţele de capital.

Operaţiunile Coca – Cola Hellenic acoperă 28 de ţări, majoritatea din Europa, deservind peste 560 de milioane de oameni. Coca – Cola HBC România, membră a Grupului Coca – Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.AGERPRES