PNL nu îl susține pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei

Ionuț Stroe a fost întrebat cu privire la zvonurile care circulă despre intenția unor lideri din PSD de a-l susține pe Cristian Popescu Piedone pentru Primăria Capitalei.

„Din punctul meu de vedere este exclus”, a declarat el la Prima News.

Purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat că vorbim despre o instituţie serioasă. Primarul general al Capitalei gestionează vieţile a aproape trei milioane de locuitori.

„Este un lucru mai mult decât serios, este o chestiune de responsabilitate, nu de circ, apropo de oferta electorală a domnului Piedone, e o chestiune ce ţine de viziune, de muncă foarte multă, lucruri pe care le vedem mai puţin.

E foarte simplu să te afişezi în precampanie cu lăutari alături, mâncând covrigi în piaţă, parizer. Acest lucru nu echivalează competenţe în zona administraţiei, acest lucru nu ţine loc de responsabilitate şi management la Primărie, lucruri pe care Cîrstoiu le are.

Piedone, din punctul meu de vedere, apropo de scenariul avansat, nu. E cât se poate de evident, avem un candidat, de ce vorbim despre Piedone? De ce comentăm aceste scenarii fitil de fiecare dată? De ce acest om este pus zi de zi să explice fel de fel de lucruri care cel puţin până în acest moment s-au dovedit a fi false”, a adăugat el.

Potrivit lui Ionuț Stroe, Cristian Popescu Piedone „are o mişcare scenică şi audienţe impresionante pe internet”, în timp ce Cătălin Cîrstoiu „are un bagaj de cunoştinţe, un proiect, are experienţă şi o bună reputaţie”.

„Abia aştept să ajungem la momentul dezbaterilor, când se va fi terminat cu circăraia asta, cu pozele frumoase făcute prin târguri şi ogoare”, a mai spus acesta.

Ionuţ Stroe
Ionuţ Stroe / Sursă: Inquam Photos, George Călin

Cătălin Cîrstoiu nu se retrage

Tot la Prima News, Ionuț Stroe a declarat că este alături de Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. Potrivit lui, niciodată nu s-a pus problema de a lua în considerare excluderea acestuia.

Liberalul a spus că medicul Cătălin Cîrstoiu reprezintă „cea mai bună soluție pentru București în acest moment”.

„Cătălin Cîrstoiu este cea mai bună soluţie pentru Bucureşti în acest moment şi vă spun sincer că am toată convingerea de acest lucru. Această coaliţie PSD-PNL are un culoar extrem de bine definit şi anume în a susţine un om competent, cu un profil profesional fără cusur, un manager, un om care poate mobiliza atât electoratul nostru cât şi cel al social-democraţilor, un om competent, cu viziune”, a declarat el.

Stroe a spus că „restul sunt speculaţii care evident se poate face şi în mare măsură sunt făcute de competitorii lui Cătălin Cîrstoiu”.

„Din punctul meu de vedere nu sunt decât fitile care se practică în campania electorală, apropo de zvonistică, că ar avea sau nu susţinerea, s-ar retrage sau nu. Ele evident sunt lansate cu scopul de a-i face rău lui Cătălin Cîrstoiu pentru că, zi de zi, acest om creşte”, a mai spus el.

Purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat că, la început, Cătălin Cîrstoiu a avut o poziție mai puțin favorabilă, lipsindu-i notorietatea altor competitori. Însă recuperează treptat.

Ionuț Stroe a spus că mai sunt 50 de zile până la alegeri. Și este o perioadă suficientă pentru ca medicul să câștige poziția pe care o merită.

„Sunt ferm convins că acest oraş are nevoie de acest om în funcţia de manager, de primar. Sunt sută la sută convins, sunt sută la sută alături de acest om. Niciodată nu s-a pus problema de a analiza scenarii care să îl excludă pe Cătălin Cîrstoiu”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Potrivit acestuia, „campania electorală e un maraton, nu un sprint”.

„Nu stau să fac analiza fiecărui sondaj. Fiecare partid are propriile sondaje pe care evită să le dea public. Cifrele evoluează foarte bine. Am avut oameni care au pornit cu 4 la sută”, a mai spus acesta.

Conform informațiilor obținute de la Capital, alianța PSD-PNL a analizat momentul adecvat pentru depunerea semnăturilor în favoarea lui Cătălin Cîrstoiu. Conducerea a exprimat preferința pentru a depune candidatura chiar în ziua următoare pentru a pune capăt speculațiilor privind o presupusă retragere din competiție. Mai multe puteți citi aici.