Înaintea şedinţei coaliţiei, Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat luni că despre o posibilă retragere a lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei. Liderul PNL a spus că discuţia va fi purtată dacă subiectul va fi deschis. El amenționat că nu s-a pus problema retragerii doctorului Cîrstoiu sau a susţinerii lui Nicuşor Dan.

Rareș Bogdan a afirmat că prestația medicului Cătălin Cîrstoiu este „foarte bună”. El a adăugat că acesta a crescut și nu a scăzut. În ceea ce privește varianta retragerii medicului din cursa pentru București, liberalul a dat un răspuns clar.

Rareș Bogdan spune că nu s-a luat în calcul susținerea lui Nicușor Dan

Rareș Bogdan a menționat că nu s-a luat în calcul acest lucru și nici o eventuală susținere a lui Nicușor Dan.

Rareș Bogdan a subliniat că, dacă aspectul e abordat cu seriozitate, atunci nu există șanse pentru retragerea din cursa pentru Primăria Capitalei a lui Cătălin Cîrstoiu. El a menționat că, într-o manieră responsabilă, vor susține candidatura acestuia pentru a câștiga alegerile.

Rares Bogdan, PNL
SURSA FOTO: Facebook/Rares Bogdan

Liberalii vor analiza o eventuală retragere doar dacă este necesar

În ceea ce privește situația din Satu Mare și Mureș, Rareș Bogdan a indicat că va fi discutată în cadrul coaliției. El a menționat că, dacă subiectul va fi adus în discuție, vor lua în considerare și retragerea medicului Cîrstoiu.

”Dacă se deschide subiectul, îl vom discuta”, a mai spus liberalul, despre retragerea medicului Cîrstoiu.

Rareș Bogdan a adăugat că Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, este considerat o „calamitate pentru București„. Cu toate acestea, el a subliniat că, la nivelul vârfului partidului, nu s-a discutat despre susținerea candidaturii lui Nicușor Dan.

Cătălin Cîrstoiu răspunde ironic în fața zvonurilor

Anterior, Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a răspuns ironic scenariilor privind o posibilă retragere din cursa electorală. El a afirmat că ajunge să intre în Cartea Recordurilor. Acesta a menționat că va fi „primul candidat retras care câştigă alegerile”. Cîrstoiu a adăugat că nu este obișnuit să se retragă. El a mai spus că nu există șanse pentru acest lucru, adresând un mesaj ironic contracandidaților săi, Nicușor și Piedone.

La rândul ei, Gabriela Firea a avut o reacție din poziția de coordonator al campaniei PSD-PNL în București. Acesta a spus că în scurt timp va fi făcut public programul de guvernare locală pe care Cătălin Cîrstoiu îl propune bucureştenilor. Gabriela Firea este de părere că este foarte târziu să retragi candidat din cursă cu atât de puţin timp înainte de declanşarea oficială a campaniei.