anului 2003, urmate de apartamentele cu doua camere. Numai in ultimele opt luni ale acestui an locuintele respective s-au scumpit cu aproape 60%. „Daca, de exemplu, o garsoniera din zona Centrului Civic costa 100 – 110 milioane de lei la inceputul anului, acum nu se poate cumpara cu mai putin de 160 – 165 de milioane”, spun specialistii de la agentia imobiliara Zoltim Trading. Situatia se prezinta asemanator in cazul locuintelor cu doua camere situate in diverse cartiere al caror pret era, in ianuarie, oarecum similar cu cel al garsonierelor plasate central, ajungand acum la peste 170 de milioane de lei.
In ciuda capacitatilor de cazare din hotelurile existente in Brasov, inchirierea ramane una dintre afacerile care aduc un castig frumos proprietarilor de apartamente si case, in special in perioada sezonului rece. Exista proprietari care achizitioneaza locuinte de diverse dimensiuni si cu diverse dotari, special in vederea reinchirierii lor, pe perioade determinate, cu ziua, sau pe perioade mai indelungate. Inchirierea cu ziua aduce un venit substantial mai ales pe perioada sezonului turistic, cand incasarile pe trei luni sunt egale cu cele din tot restul anului.
Chiriile percepute de proprietari nu coboara sub 10 USD/zi/persoana, plafonul superior fiind de 20 USD/zi/persoana. Aceste preturi difera in functie de serviciile care sunt incluse, de dotarile capacitatilor de cazare, de confort. Pentru zona Bran exista oferte care pleaca de la 15 USD/zi/persoana.
In ceea ce priveste pretul terenurilor, acestea variaza de la 100 de dolari metrul patrat in zona I a Brasovului la 80 de dolari in zona Poiana Brasov sau 50 de dolari in Predeal. La Bran terenurile sunt mai ieftine, in general in jurul a 20 de dolari pe metrul patrat.