Piaţa de publicitate din România are un nou jucător: Snapchat. Vânzările de publicitate Snapchat vor fi disponibile de acum oficial şi în România prin intermediul Httpool, partener şi al platformelor Facebook, Twitter, LinkedIn, TikTok şi Spotify, se arată într-un comunicat de presă.

“Piaţa de publicitate trece printr-o perioada plină de provocări, iar rolul Httpool este de a furniza agenţiilor de media şi brandurilor uneltele necesare pentru a îşi atinge eficient publicurile ţintă. Snapchat ocupă cu atât mai mult un rol important în mixul de media, cu cât utilizatorii folosesc acum telefoanele mobile mai mult ca niciodată”, spune Bianca Vlaston, Country Manager Httpool România.

Snapchat pune la dispoziţia advertiserilor metode variate de cumpărare, targetare şi măsurare a rezultatelor. Pe lângă formatele standard pe care platforma le oferă (Snap Ads, Commercial Ads) advertiserii pot oferi experienţe interactive şi inedite utilizatorilor cu ajutorul formatele de publicitate specifice Snapchat – Lentile, Filtre, Story Ads.

“Parteneriatul ne va ajuta să oferim susţinere locală continuă advertiserilor, în vederea obţinerii celor mai bune rezultate în platforma noastră”, a transmis Yabs Macauley, Global Partnerships Lead, Europe and Africa.

Snapchat este, în prezent, una dintre cele mai importante platforme de comunicare din lume, peste 229 milioane de utilizatori conectându-se zilnic la această platformă, lansată pe piaţă în anul 2011. De-a lungul timpului, platforma s-a poziţionat ca un canal esenţial pentru marketingul digital din întreaga lume, formatele sale generând o excelentă rată de recuperare a investiţiei pentru clienţii de publicitate.

Reinventarea aparatului foto reprezintă pentru Snapchat cea mai mare oportunitate de a îmbunătăţi modul în care trăiesc şi comunică oamenii, compania încurajând utilizatorii să se exprime, să înveţe despre lume şi să se distreze împreună.