Piața criptomonedelor s-a prăbușit!

În jurul orei 10 dimineața, ora Londrei, Bitcoin a înregistrat o scădere de peste 8% în ultimele 24 de ore. Potrivit CNBC, valorea atinsă în acel moment era de 48.687 dolari.

Amintim că Bitcoin nu a mai fost vândut la o valorea de sub 50.000 dolari de la începutul lunii martie și până acum. Ether a scăzut la 2.211 dolari, înregistrând astfel o scădere de cel puțin 12%. Totodată, XRP, a cincea cea mai mare criptomonedă, a scâzut cu un procent de cel puțin 19%.

Per total, aceste scăderi au dus la o pierdere de cel puțin 200 de miliarde de dolari pe piața criptomonedelor, potrivit datelor CoinMarketCap.

„Una peste alta, piața a mers destul de mult. Probabil ia o pauză până la următoarea etapă”, a explicat pentru sursa menționată Vijay Ayyar, reprezentant al Luno, casă de schimb valutar pentru criptomonede.

Totodată, oamenii se așteaptă ca Biden să crească taxa de câștig de capital pentru americanii bogați la 43,4%. În acest context, a fost declanșată o vânzare imensă pe piețele bursiere din SUA.

Analiștii au explicat că temerile legate de propunerea lui Biden s-ar putea extinde și asupra cripto investitorilor, care au avut parte de un an grozav.

Bitcoin a crescut cu 66% în 2021

Trebuie menționat că Bitcoin a crescut cu 66% în 2021. Simultan, Ether a înregistrat la rândul lui o creștere de 200%. De asemenea, băncile americane s-au angajat într-o încercare de implicare a clienților în piața Bitcoin. În martie, Morgan Stanley a transmis că lansează accesul la trei fonduri care permit deținerea de Bitcoin, conform sursei menționate.

„Lucrurile devin mai stabile. Cu cât intră mai mulți bani în piață, cu atât mai mult va fi mai puțină volatilitate. În cazul investitorilor cu amânuntul, strategia a fost dintotdeauna să nu își bage totul într-un singur coș, ci doar o mică fracțiune din portofoliu în criptomonede, în Bitcoin. Nu contează dacă dai sau nu crezare, cheia constă în diversificarea activelor”, a declarat Eric Demuth, CEO și cofondator al Bitpanda.

Sursă foto: Dreamstime