Piața criptomonedelor este volatilă. Miliardarii în criptomonede au pierdut 15.5 miliarde de dolari

Începutul anului 2021 a fost unul benefic pentru piața criptomonedelor, având în vedere că două dintre acestea, Bitcoin și Dogecoin, au crescut exponențial în valoare. Cu toate acestea, piața criptomonedelor nu este sigură. Mai mulți investitori în criptomonede au primit o lovitură dură după ce averile acestora au scăzut cu 15.5 miliarde de dolari.

Valoarea Bitcoin, pe 10 mai, era de 59.423 de dolari pe bucată. Valoarea lui a scăzut cu 36%. Drept urmare, averile a 12 miliardari în criptomonede au scăzut și ele.

Forbes arată că averile miliardarilor în criptomonede a scăzut de la 62.3 miliarde de dolari, la 46.8 miliarde de dolari, miercurea trecută.

Cine a fost cel mai afectat

Unilad.co.uk infomează că cel mai afectat investitor a fost Sam Bankman-Fried, în vârstă de 29 de ani. Acesta avea, la 10 mai, o avere în criptomonede estimată la 16.7 miliarde de dolari. Averea acestuia a săzut la 11.5 miliarde de dolari.

Sam Bankman-Fried a lucrat la Wall Street, dar apoi a pus bazele unei firme de trading numită Alameda Research. El este unul dintre cei mai tineri miliardari care au intrat pe lista Forbes. Bankman-Fried a ajuns sla o astfel de avere după lansarea FTX, în 2019. Recent, monedelor FTX le-a scăzut valoarea cu 37%.

El nu este singurul care are de suferit din cauza declinului pieței criptomonedelor. În această situație se află și gemenii Winklevoss, Michael Saylor – investitor în Bitcoin și Vitalik Buterin – co-creatorul paltformei Ethereum.

Cu toate acestea, investitorii în criptomonede încă stau bine, comparativ cu luna martie. Chiar dacă criptomoneda Dogecoin a înregistrat o creștere la care nimeni nu se aștepta, averea niciunui investitor în criptomonede nu cuprinde Dogecoin.

 

Sursă foto: Dreamstime