Orice schimbare de Guvern în România, o ţară care mai are încă de făcut reforme, are efecte asupra companiilor, inclusiv a Petrom, a declarat directorul general al companiei petroliere, Mariana Gheorghe, la Black Sea Energy and Economic Forum.

„Bineînţeles că ne efectează. Rămâne de văzut în ce fel. Orice ţară are nevoie de un mediu politic stabil”, a spus Gheorghe, răspunzând unei întrebări cu privire la decizia preşedintelui Traian Băsescu de a-l demite pe ministrul Internelor, Dan Nica.

Dan Nica declara, miercuri, că în cazul în care preşedintele semnează revocarea sa, miniştrii PSD îşi vor prezenta demisiile în 30 de minute.

Gheorghe a adăugat că Petrom va merge mai departe cu activităţile de explorare şi producţie a hidrocarburilor, la fel şi cu planul construcţiei termocentralei de la Brazi, care va marca intrarea comoaniei în sectorul electricităţii.

Totodată, întrebată cum consideră că va funcţiona piaţa de energie prin crearea celor două companii energetice naţionale anunţate de Ministerul Economiei, care vor cumula cele mai importante active de producţie a electricităţii, Gheorghe a răspuns că atâta timp cât cele două entităţi vor tranzacţiona energia „pe principii liberale”, nu există motive de îngrijorare.

SURSA: Mediafax