Statul român este dispus să participe la majorarea de aproape un miliard de euro a capitalului social al Petrom, contribuţia Ministerului Economiei şi a Fondului Proprietatea la această operaţiune putând însuma peste 400 milioane euro, potrivit unor surse guvernamentale.

Grupul austriac de petrol şi gaze OMV deţine 51% din Petrom, Ministerul Economiei are o participaţie de 20,64%, iar Fondul Proprietatea controlează 20,11% din titluri. Restul de 8,24% din acţiuni sunt listate la BVB. Compania are un capital social de 5,6 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei. Capitalizarea bursieră a Petrom la BVB este de circa 3,5 miliarde de euro.

Directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat, joi, că va purta discuţii cu oficialii viitorului Guvern pentru a-i convinge să participe la o eventuală majorare a capitalului companiei petroliere, necesară pentru derularea investiţiilor.

Directorul general al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, a declarat azi la Viena că, dacă Petrom va opera o majorare de capital, compania este interesată să participe cu cel puţin 51%, potrivit Bloomberg.