De la câteva sute de euro, până la câteva zeci de mii. Așa se împart bugetele românilor pentru petrecerea Revelionului într-un loc exotic. Sau nu, în funcție de preferințe. Dacă undeva pe la jumătatea verii, erau agenții care anunțau că ”mai mult de jumătate dintre locurile pentru Revelion au fost deja ocupate”, iată că întârziații mai pot cumpăra acum vacanțe în câteva destinații de top. Să luăm câteva exemple. 

Sejur Ubud și plaja Bali Sud

Bali (Indonezia), insula unde dotările turistice au cele mai înalte standarde, este locul ideal pentru petrecerea Revelionului. Prețul? 2.050 euro de persoană, pentru 12 zile, cu plecare din 29 decembrie, potrivit datelor Eturia. În preț sunt incluse și taxele de aeroport și asigurarea de călătorie. Principala atracție turistică a arhipelagului indonezian, Insula Bali este denumită și Insula Zeilor, Dimineața Lumii sau Insula celor 1.000 de temple, iar îndrăgostiții o numesc Paradisul Îngerilor. De asemenea, Ubud este situat la circa 35 km nord-est de Aeroportul Internațional din Bali și este recunoscut datorită culturii pe care o promovează, fiind un important centru de pictură, dans și muzică. Ubud a luat naștere ca oraș în secolul al VIII-lea în jurul Templului Gunung Lebah.

Punta Cana, Republica Dominicană

Republica Dominicană este destinația ideală pentru cei care preferă resorturile all inclusive, cât și pentru iubitorii de eco-aventură, artă, cultură, distracție sau pentru cei ce vor să se relaxeze pe nisipul alb al plajelor. Paralela 45 propune un sejur de șapte zile, cu plecare din 30 decembrie. Prețul în această perioadă pornețte de la 2.033 euro de persoană, cazare la patru stele, cu transferurile și asistența turistică incluse. Bineînțeles că pot fi selectate anumite excursii, cum este și cea în Santo Domingo, primul oraș colonial spaniol din “Lumea Nouă” și cel mai vechi oraș locuit de europeni fără întrerupere. Sau un “Safari Dominican”, cu jeep-urile, fiind traversate astfel culturi de trestie de zahăr.  

New York, Statele Unite

 

Dacă în urmă cu vreo câțiva ani, această destinație era mai dificil de bifat, în ultimul timp tarifele practicate sunt tot mai accesibile. Tui Travel Center propune un preț de 1.399 euro, de persoană, în cameră dublă la hotel de trei stele, 12 nopți, cu plecare din 28 decembrie. Agenția a luat în calcul mai multe hoteluri, între care unul situat aproape de cartierul Gowanus, renumit pentru restaurante, berării, magazine tip boutique și galerii de artă, foarte aproape de centrul sportiv Boulders Gowanus  și de stația de metrou Union Street. Este vorba despre hotelul ”Red Lion Inn and Suites Brooklyn”, care oferă mic dejun continental și servicii de cazare în camere ce pot găzdui maximum patru persoane.

84.000 de euro, pentru două persoane

Totuși, dacă tarifele promovate mai sus reprezintă o medie și sunt cât de cât accesibile, nu același lucru se poate spune despre vacanțele de zeci de mii de euro. ”Cea mai sumpă vacanță pe care am vândut-o pentru Revelion a fost de 84.000 de euro pentru două persoane, în Maldive, cazare pentru zece nopți în vilă privată cu piscină, de șase stele, cu biletul de avion și transferile locale incluse”, spun reprezentanții Tui Travel Center. Potrivit acestora, vacanțele exotice au avut o creștere semnificativă anul acesta, numai pentru Thailanda fiind vorba de o creștere de 100%. Cu alte cuvinte, Thailanda a fost, în 2017, destinaţia numărul unu pentru un sejur la plajă, deși în ultimii ani au apărut şi alte locuri, precum Zanzibar sau Oman. Preţurile au pornit de la 1.500 de euro de persoană pentru un sejur de șapte până la zece zile.