“În 2010, traficul de pasageri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă a crescut cu aproape 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atingând valoarea de 4.917.952 de pasageri”, potrivit directorul general al Companiei, Tudor Jidav.
Raportat la acelaşi interval, numărul de mişcări aeronave comerciale a crescut cu aproximativ 6%, la 76.966 aterizări şi decolări efectuate pe cele două piste ale acestui aeroport.
În anul 2010, 41% din numărul total de pasageri care s-au îmbarcat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă au avut ca destinaţii statele membre Schengen.
“Şi la nivelul Aeroportului Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu s-a înregistrat în 2010 o evoluţie pozitivă faţă de 2009, cu o creştere de 7,5% a traficului de pasageri (2.118.150 pasageri). De asemenea, numărul de mişcări aeronave comerciale a crescut cu 10,7% (29.719 aterizări şi decolări)”, conform datelor Companiei.
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a fost înfiinţată  prin fuziunea societăţilor care gestionau cele două aeroporturi bucureştene, respectiv C.N. Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti S.A. şi S.N. Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu S.A. CNAB şi-a început activitatea la data de 11 februarie 2010 şi asigură managementul şi coordonarea operaţională a celor două aeroporturi şi coordonează proiectele de dezvoltare şi modernizare ale acestora.

Te-ar putea interesa și: