Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, a declarat joi, la conferinţa de lansare a proiectului, că valoarea totală a acestuia este de peste 5,5 milioane de euro, în luna decembrie urmând să aibă loc etapa de achiziţii publice, iar în primăvară firma care câştigă licitaţia să poată demara execuţia lucrărilor.

Proiectul "Restabilirea conexiunii rutiere dintre Sanislău şi Omboly" presupune realizarea unui drum de 11 km.

Proiectul este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013 şi este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi cofinanţat de cele două state participante. Din totalul sumei, 85% provine din fonduri nerambursabile, 13% cofinanţare naţională şi 2% contribuţie proprie a liderului de proiect – Consiliul Judeţean Satu Mare.

Proiectul urmăreşte reabilitarea unei vechi legături rutiere ce leagă centrul comunei Sanislău de localitatea Omboly din Ungaria, obiectivul principal fiind axat pe reducerea gradului de izolare a localităţilor din zonă pe ambele părţi ale graniţei. Legătura va fi funcţională numai în urma intrării României în spaţiul Schengen, deoarece în cadrul proiectului nu este prevăzut a se realiza un punct de trecere a graniţei.

Lungimea totală a drumului este de 11,26 km, din care 9.779 de metri în România şi 1.481 de metri în Ungaria.