Este vorba de nava „Diamond Princess” este ancorată în largul coastei Yokohama, în apropiere de Tokyo, cu un echipaj de 1.045 persoane și 2.666 de pasageri – inclusiv 428 de americani – la bord. Cea de-a doua navă, „World Dream”, este ancorată la terminalul Kai Tak din Hong Kong, cu 1.800 de persoane la bord, a declarat miercuri Departamentul de Sănătate al orașului, conform CNN.

Pasagerilor de la bordul celor două nave li s-au făcut teste de sănătate, iar cei cu simptome suspecte sunt testați pentru virusul care s-a răspândit rapid în China continentală și nu numai. Îngrijorările cu privire la potențialele infecții printre miile de pasageri arată vulnerabilitatea navelor de croazieră la boli virale, cum ar fi coronavirusul. Amenințarea ridică, de asemenea, întrebări cu privire la durabilitatea industriei vaselor de croazieră din Asia, ce cunoaște un adevărat succes în ultima vreme.

Aproape 500 de decese s-au înregistrat în întreaga lume

Virusul a infectat peste 20.000 de oameni în China continentală și aproape 200 în întreaga lume în 25 de țări. Acesta a ucis 492 de persoane în întreaga lume.

Companiile care se ocupă cu astfel de croaziere în întreaga lume au promis să adopte măsuri suplimentare pentru a-și proteja clienții împotriva infecțiilor. Persoanele în vârstă sunt în special sensibile la coronavirusul din Wuhan, Comisia Națională de Sănătate din China declarând marți că 80% din toate cazurile de deces din China continentală erau persoane cu vârsta de peste 60 de ani.