“Sunt puțini turiști care își planifică din timp vacanța de 1 Decembrie, nefiind un sezon clasic de călătorii. Cei mai mulți constată cu 1-2 săptămâni înainte că au la dispoziție o minivacanță în toată regula și caută cele mai bune prețuri pe destinații nu foarte îndepărtate. Bugetul mediu pentru aceste călătorii este undeva la 300 euro / persoană pentru biletul de avion și cazarea 3 nopți”, a declarat Matei Psatta, Marketing Manager al companiei.

Cele mai căutate destinații sunt cele care găzduiesc marile târguri de Crăciun, cu atât mai mult cu cât acestea își deschid porțile începând cu luna noiembrie. Astfel, printre preferințele românilor se mențin Bruxelles, Viena sau Praga. De asemenea, un interes considerabil din partea acestora se îndreaptă și către destinațiile cu temperaturi mai călduroase, precum Madrid, Barcelona și Atena. Rămân în top și destinațiile clasice de city break: Roma, Londra, Berlin, Lisabona sau Madrid.

Conform datelor consultanților Vola.ro, cel mai important criteriu în selecția vacanțelor de 1 Decembrie rămâne prețul. “Suntem la 2 săptămâni după reducerile de Black Friday și cu 3 săptămâni înainte de sărbătorile de iarnă. Românii vor să valorifice perioada liberă dar fără investiții majore care să le dea bugetul peste cap” a completat Matei Psatta. Cu trei săptămâni înainte de perioada liberă românii pot beneficia de prețuri începând de la 209 EUR pentru pachete care includ biletul de avion și cel puțin două nopți de cazare.

Din datele agenției mai reiese că cel mai ieftin bilet de avion cumpărat pentru această perioadă a costat doar 5 EUR, pe segmentul Cluj-Londra. Pe de altă parte, cel mai scump bilet de avion, pentru aceeași perioadă, a costat 750 EUR, pe segmentul București – Phnom Penh (Cambodgia) plus retur.