Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza scoate la concurs, pentru sesiunea 2017, 850 de locuri pentru viitori ofiţeri ai MAI. Dintre acestea 640 sunt fără taxă şi 210 cu taxă. 

Candidaţii pot concura pentru locurile scoase la concurs de Facultatea de Poliţie, Facultatea de Poliţie de Frontieră, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Facultatea de Pompieri sau Facultatea de Arhivistică. 

Totodată, şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne scot la concurs 1.434 de locuri pentru agenţi de poliţie, agenţi de poliţie de frontieră, subofiţeri de jandarmi şi subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă. 

MAI beneficiază şi de 123 de locuri la instituţiile de învăţământ ale altor structuri din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională. 

Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale MAI se realizează de către inspectoratele generale care au locuri aprobate la aceste instituţii – Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în funcţie de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate/ reşedinţă. 

Cererile de înscriere la concursul de admitere se depun până la data de 26 mai 2017, iar pentru şcolile postliceale ale MAI, până la data de 21 iulie 2017, precizează sursa citată. 

Următoarea etapă, respectiv înscrierea la instituţiile de învăţământ ale candidaţilor MAI, care au fost declaraţi apt psihologic şi medical şi îndeplinesc şi celelalte condiţii de participare la concurs, se realizează la sediile acestora, potrivit calendarului concursului de admitere stabilit de fiecare instituţie de învăţământ şi afişat pe site-ul propriu, în secţiunea privind admiterea. 

Candidaţii pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ superior sau şcoli postliceale, în măsura în care graficele/calendarele concursurilor de admitere realizate de către instituţiile organizatoare permit participarea la probele de concurs. (Sursa: Agerpres)