Un număr de 22 de hoteluri de 4 şi 5 stele se află în construcţie în România, majoritatea proiectelor fiind în Bucureşti, Bihor, Cluj şi Prahova, potrivit unui studiu al firmei de monitorizare a pieţei construcţiilor IBC Focus.

„Judeţele Bihor, Cluj şi Prahova se luptă fiecare pe picior de egalitate cu Bucureştiul la numărul de proiecte de lux în 2009. Astfel în aceste patru locaţii se concentrează peste 50% din şantierele active hoteliere de 4 şi 5 stele (…), având fiecare câte trei proiecte”, se arată în Raportul Hotelurilor de Lux, potrivit Mediafax.

Cele patru judeţe sunt urmate de Braşov şi Timiş (câte două hoteluri), Neamţ, Alba, Iaşi, Bacău, Constanţa şi Dolj (câte un hotel).

Cea mai mare investiţie – 40 mil. euro

Potrivit studiului, cea mai mare investiţie anunţată este hotelul de cinci stele Grand Hotel din Cluj-Napoca, de 40 milioane de euro. Beneficiarul este un investitor italian, Antonio Batani, care conduce lanţul hotelier Select Hotel Group şi mai deţine nouă hoteluri de 3,4 şi 5 stele în Italia.

Pe lângă cele 22 de hoteluri de patru şi cinci stele aflate în construcţie, alte 18 proiecte se află în faza de proiectare.

Raportul realizat de IBC Focus cuprinde o analiză a domeniului hotelier de patru şi cinci stele şi include statistici, comparativ cu datele anului trecut, precum şi principalii jucători la nivelul ofertelor de cazare de lux.

Firma IBC Focus este specializată în monitorizarea pieţei construcţiilor şi realizează studii şi rapoarte de piaţă cu privire la cele mai active segmente ale sectorului de profil.

SURSA: Mediafax