Conform datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici, cele mai puţine oferte există în judeţele Suceava (24), Mehedinţi (12) şi Bacău (7).

La nivel naţional, persoanelor cu studii superioare le sunt oferite 1.269 de locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru programator (95), inginer mecanic (69) şi inginer de sistem în informatică (31).

Pentru persoanele cu studii medii şi profesionale, dar şi pentru lucrători necalificaţi sunt disponibile 17.589 de locuri de muncă, cele mai multe pentru confecţioner – asamblor articole din textile (1.683), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.337), muncitor necalificat la asamblarea pieselor (1.045) şi lucrător comercial (600).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă sau pot accesa adresa de internet a ANOFM, unde pot vizualiza locurile de muncă vacante oferite în fiecare judeţ, pe meserii, precum şi persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.AGERPRES