Potrivit sursei citate, în Spania sunt scoase la concurs 801 locuri de muncă, din care 800 pentru muncitori necalificaţi în agricultură şi un loc pentru un maseur. 

În Germania sunt oferite 252 locuri de muncă, cele mai multe pentru asistent medical, electrician montator şi ospătar, în timp ce Marea Britanie oferă 110 locuri de muncă, cele mai multe pentru îngrijitor persoane la domiciliu. 

Tot prin intermediul reţelei EURES România, angajatorii pun la dispoziţie 60 locuri de muncă în Italia, 57 locuri de muncă în Suedia şi 50 locuri de muncă în Cehia. Slovacia oferă 37 de locuri de muncă, Norvegia – 36 de locuri de muncă, Lituania – 27 de locuri de muncă, Bulgaria – 10 locuri de muncă, Finlanda – 9 locuri de muncă, Croaţia – două locuri de muncă şi Austria – un loc de muncă. 

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma. AGERPRES