Oamenii de știință se află într-o căutare continuă pentru găsirea unei soluții. O altă concluzie a luptei lor neîntrerupte este faptul că grupa sangvină diferențiază major persoanele între ele, din punct de vedere al riscului de contaminare.

Conform unei cercetări publicată în medRxiv şi realizată pe 2.200 de pacienţi infectaţi din trei spitale din Wuhan şi Shenzen, persoanele care au grupa de sânge de tip A(II) sunt mult mai predispuse la infecţia cu SARS-CoV-2. Comparativ, cele care au grupa de sânge de tip O(I) par să fie mai ferite de acest flagel.

Ce arată analizele

Analizele au arătat că 38% din pacienții cu coronavirus din Wuhan, zona zero a pandemiei, au grupa sangvină A(II), 26,4% au grupa B(III), 25,8% au tipul O(I), iar 10% au grupa AB(IV).

Medicii au atras atenţia că studiul ar trebui să aducă un plus de responsabilitate atât în rândul persoanelor cu această grupă de sânge, dar şi al celorlalte categorii în ceea ce priveşte respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă şi de distanţare socială.