Un cuplu din Liban a gasit intr-o stridie din farfurie 26 de perle, de mici dimensiuni. Nu au depus nici o plangere patronului, deoarece restaurantul este chiar al lor. Raymond Salha si sotia detin localul Al-Fanar din orasul Tir. Fiind o afacere de familie, tot ei se ocupa si de gatit. Stiind exact ce pun in mancare, pot servi cu incredere masa. Pe alta parte, nu pot sti ce le-a pus natura in mancare.

Au crezut ca a dat norocul peste ei si pentru a afla exact ce valoare au perlele, au dus stridia la muzeul maritim din localitate, pentru expertiza. In stilul specific zonei Orientului Mijlociu, cuplul a inceput sa “negocieze” cu expertii, deoarece angajatii muzeului au  gasit doar 25 de perle, in timp ce cuplul sustinea ca sunt 26…

Indiferent daca sunt 25 sau 26, perlele nu valoreaza cat o avere. Din acest motiv, Salha s-a decis sa le expuna in restaurantul sau, deoarece valoarea lor este mai mult stiintifica, fiind un numar destul de mare de perle intr-o singura stridie. Intrebat de presa locala daca o sa anunte The Guinness Book of Records despre descoperirea sa, el a spus ca “daca vor citi in presa si vor constata ca este vreun record, nu au decat sa vina si sa constate. Eu nu am de gand sa-i anunt”.

Restaurantele din Liban isi procura stridiile de la pescarii de pe coasta Mediteranei.