Bobby Păunescu, regizorul și președintele ARMIS, avertizează în legătură cu pericolul pe care l-ar reprezenta pentru România vânzarea OMV Petrom.

„Există un zvon în legătură cu vânzarea OMV Petrom, apărută în străinătate, care nu a fost comentată de președintele OMV, acesta refuzând să spună dacă este adevărat că se vinde”, a declarat Bobby Păunescu, duminică seara, la B1 TV.

„Nu cred că OMV poate purta discuții fără aprobare la bursă. Asta inseamna pușcărie. Se poate, dar nu cred. Se poate fără să aibă discuti împreuna. Poate a auzit ca unii vor sa ofere de trei ori valoarea. E penal dacă știi ca urmeaza o tranzactie si nu o comunici, tu ai niste clienti ai tai, si se incepe inaintea tranzactiei celei mari. Nu cred ca nu exista o clauza sau atunci cel care a facut contractul se duce la puscarie. pentru că preempțiunea este a statului român. Cea mai importantă companie a statului român, dacă se vinde, trebuie să fie a statului român.

Această companie nu poate fi vândută unei alte tari, daca nu avem preemptiune, este grav. Daca nu există contract, e greu. Putem pierde cea mai importantă bogăție a țării. Nu poate să fie o discutie intre cele doua companii, ar trebui sa intre la puscarie, asa e legea pe companiile internationale. Romania daca nu are bani, trebuie sa faca rost”, a afirmat Bobby Păunescu.

Bobby Păunescu: Președintele trebuie să spună

„Mergând mai departe, probabil că, neavând loc nicio discutie si ca sa nu strice relațiile cu un posibil cumpărător, nu a vrut sa discute sub nicio forma. Daca a purtat o discutie inainte să poarte discutia, trebuia sa anunte, actionarii, auditorii, pe cei care au preemptiunea. România ar trebui să  recupereze. Atunci când vinzi o companie te intereseaza veniturile la vanzare, sa fie valoarea cat mai mare”, a mai spus Păunescu

„Din fericire, la ministerul Economiei si Energiei e cinvea care se pricepe si nu poate lasa asa ceva”, a mai spus Păunescu, făcând referire la declarațiile lui Virgil Popescu.

„Cred că și președintele României, când e clară situația, să spună daca există pericolul clar, dacă serviciile de informatii dau informații că România este slabă pe această tranzacție, președintele trebuie să spună”, a spus Bobby Păunescu.

Sursă foto: Dreamstime